MG Solar Battery 1500 (2016)

From Zonnewiki

De MG Solar battery is een Li-Po batterij met Battery Management System(BMS) gemaakt door het bedrijf MG Energy Systems B.V. uit Leeuwarden. Deze batterij is door het team in 2016 aangeschaft en is tot op heden in gebruik in de boot. Op het moment van aanschaffen zijn ook de MG Solar MPPT's aangeschaft, deze communiceren met de BMS van de accu via het CANOpen protocol.

Gegevens
Naam MG Solar Battery 1500
Aanschaf 2016
Gebruik 2016 - Heden

CAN-Bus

De BMS van de batterij communiceert met het bijbehorende scherm en de MPPT's door middel van het CANOpen protocol. De kan verbinding is opengesteld via 2 RJ45 poorten aanwezig op het Battery Management Systeem. De aansluiting van de RJ45 connector kan hieronder worden gevonden.

RJ45 CAN pinout[1]
Pin Functie
1 nc.
2 nc.
3 Ground
4 nc.
5 nc.
6 Vin
7 Can-High
8 Can-Low

Op Vin staat 12 volt welke gevoed wordt vanuit de hoofd omvormer, dit is dus een andere omvormerd dan de MPPT's.

Reparaties & Modificaties

Sprintaccu (28 maart 2021)

Gezien de accu nu sinds 2016 gebruikt wordt en tijdens races aardig tot de limieten wordt gebruikt begint capaciteitsverlies merkbaar te worden. Wanneer er in de boot, door bijvoorbeeld de aandrijving, veel stroom wordt gevraagd zakt de celspanning ver in wat tot gevolg heeft dat er, wanneer de accu niet vol zit, er minder goede prestaties neergezet kunnen worden. Dit is iets wat vooral merkbaar is tijdens sprint evenementen. Om dit tegen te gaan is er door Peter Wiersma een oplossing bedacht, namelijk het toevoegen van een kleine extra accu die snel veel stroom kan leveren ter aanvulling op de normale accu. Gezien het capaciteitsverlies van de accu is er ruimte om extra cellen aan de accu toe te voegen zonder het reglement te overschrijden. De ontbrekende capaciteit hebben we dus aangevuld met een tweetal LiPo accu's. Deze zijn in de behuizing van de huidige accu opgenomen.